Op zoek naar taxichauffeurs op Wervingsdag in Leiden 

Op de wervingsdag van 4 juli presenteerden zeven taxibedrijven zich aan tientallen potentiële taxichauffeurs. De aanwezige werkgevers en de kandidaten reageerden enthousiast op het event ‘Wanneer staat de volgende wervingsdag gepland?’

Het evenement werd onder leiding van brancheteam Transport & Logistiek Holland Rijnland georganiseerd in het Stadsbouwhuis in Leiden. Een select gezelschap van zeven werkgevers presenteerde zich aan zo’n 45 kandidaten. Deze waren afkomstig van Rijnvicus, Servicepunt Werk Kust Duin- en Bollenstreek, UWV en DZB.

Er staan momenteel veel vacatures open binnen de sector Transport en Logistiek, vacatures variërend van vrachtwagen-, heftruck- tot taxichauffeur. Het brancheteam Transport & Logistiek Holland Rijnland kiest er gericht voor om te werven voor taxichauffeurs.

Werkgevers van links naar rechts: Talent 4 Taxi, Taxibedrijf Willemsen - De Koning, Taxibedrijf Van Den Heuvel, Taxibedrijf Wielkens en De Noot

De accountmanagers vanuit regio Holland Rijnland gingen op zoek naar de juiste kandidaten. Heeft de kandidaat bijvoorbeeld de juiste motivatie en is deze bereid om de opleiding tot taxichauffeur te volgen? De kandidaten die door de voorselectie kwamen, gingen door naar de voorbereidende informatiesessies, begeleid door professionele trainers.

Gewapend met kennis en vaardigheden gingen de 45 kandidaten in gesprek met de werkgevers. In verschillende ronden schoven beide partijen met elkaar aan tafel. Zo was er genoeg tijd voor persoonlijke aandacht en een goed kennismakingsgesprek tussen werkgever en kandidaat.

De werkgevers waren zeer te spreken over het evenement. Zij ervaarden de praktische en kleinschalige aanpak als prettig. Ook leverde het event meerdere vervolgafspraken op, alle kandidaten gingen met minstens één vervolgafspraak de deur uit. Maar meerdere kandidaten verlieten het evenement zelfs met een volle afsprakenkaart.

Bent uzelf enthousiast en sluit u graag aan bij een volgend evenement? U bent altijd welkom! Later dit jaar organiseert team Transport & Logistiek een nieuw evenement. Aanvullende informatie volgt later.

Enkele reacties:

Taxibedrijf De Noot
“Het was een prettige middag met vele geïnteresseerden voor het personenvervoer. In een krappe arbeidsmarkt als deze is het lastig om tot goede kandidaten te komen. Het is het WSP toch gelukt om een aantal pareltjes naar boven te halen”.

Taxibedrijf Ampliar
“ Een positieve, goed georganiseerde bijeenkomst! We hebben veel gemotiveerde kandidaten gesproken! “

DUIN- EN BOLLENSTREEK