Strategisch Partnerschap creëer je samen!

Dinsdagmiddag 14 maart waren àlle tafels van restaurant Senzaa in Alphen aan den Rijn bezet. 100 werkgevers én WSP HR collega's voerden intensieve gesprekken met elkaar over wat strategisch partnerschap inhoudt. En wat het op kan leveren om strategisch partner van elkaar te zijn. Ook kwam aan bod hoe de huidige samenwerking tussen werkgevers en WSP HR verloopt.

Eerder die middag toonde WSP HR een video, waarin meerdere werkgevers ter inspiratie alvast hun ideeën over strategisch partnerschap deelden. Zo vertelt werkgever Naomi van Raffe-de Wachter van RECO hierin: “Strategisch partnerschap betekent voor mij en voor RECO dat we veel meer naar elkaar gaan luisteren en gaan kijken wat zijn de kansen die we nu niet benutten. En hoe kunnen we daar mét elkaar naar kijken wat de beste, duurzame en langdurige oplossing is, voor zowel werkgever als werknemer”.

Wieke den Hollander, projectleider van WSP HR: “Strategisch partnerschap met werkgevers bespreek je vanzelfsprekend samen met je werkgevers. We zijn zeer blij verrast door de vele aanmeldingen van werkgevers die hierover met ons in gesprek wilden gaan. Het bevestigt wat we zelf ook ervaren: de huidige problemen op de arbeidsmarkt moeten we samen te lijf gaan. We hebben genoten van de open en nuttige gesprekken en voelbare motivatie, de energie stroomde volop. Duidelijk bleek vandaag dat we samen sterker staan, dat werkgevers meer vragen hebben dan puur een vacature vervullen en dat WSP HR duidelijker moet zijn in wat ze werkgevers nog meer te bieden heeft op het gebied van personele vraagstukken & inclusief ondernemen. Conclusies waar we samen met werkgevers direct mee aan de slag kunnen”.

Open gezichten, leuke mensen!
Sneldichter Jelle Pieterse vatte de bijeenkomst aan het einde samen met een prachtig stuk poëzie, getiteld: "Open gezichten, leuke mensen" De man met de pen had, gezien de problematiek op de arbeidsmarkt moeilijke gesprekken en een ‘zware’ bijeenkomst verwacht, maar ervaarde in plaats daarvan een sfeer van energie, enthousiasme, gezamenlijke denkkracht, humor en oplossingen.

Positieve reacties van enkele WSP HR partnerdirecteuren en werkgevers direct na het event! Enkele quotes:

  • Monique Snijders, manager P&O van Koninklijke Beuk: “Wat een geslaagde dag, super georganiseerd en héél waardevol voor alle partijen. Ik heb leuke mensen ontmoet waarmee ik zeker verder in gesprek ga, nogmaals complimenten. Leuke locatie ook!”
  • Jos Jacobsen, J&S Schoonmaak B.V.: “Kan ik verder meehelpen, bijvoorbeeld om vooral jongeren te motiveren om te werken? Want werken, daar word je gezond van!”
  • Rob van Hooven, rayon manager GLZ UWV werkbedrijf: “Deze bijeenkomst is voor mij belangrijk omdat we leren van de werkgever en eindelijk ophouden met het denken vóór de werkgever”.
  • Annelies Doornbosch, directeur Rijnvicus: “Wat we vandaag duidelijker zien, is dat werkgevers meer van ons nodig hebben. Het is niet meer het simpele matchen, maar gaat ook om samen opleiden en ontwikkelen”.
  • Rinco Knoop, directeur Provalu: “Door de manier waarop we vandaag met elkaar hebben gesproken, krijgen we veel meer beeld van elkaars wensen en mogelijkheden en hoe we elkaar daarbij kunnen vinden”.

Hoe verder?
Alle input wordt nu omgezet naar concrete acties, waarmee het strategisch partnerschap tussen werkgevers en WSP HR in de praktijk vorm krijgt. En waarmee we vanuit WSP HR ook de werkgeversdienstverlening verder kunnen verbeteren. Binnenkort meer hierover ……

Oproep 
Bent u werkgever en wilt u meedenken over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar info@wsphollandrijnland.nl

Fotograaf Joris Aben/Video Bas Schrier van LemonShotz.