LUMC, UWV en DZB Leiden werken samen tegen werkloosheid

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) tekende op maandag 25 april een overeenkomst met DZB Leiden en UWV om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen.

Binnen het LUMC wordt een speciaal werkloket ingericht (Het Participatieloket), dat bemand wordt door medewerkers van DZB en UWV. Zij zullen zoveel mogelijk mensen met bijvoorbeeld een arbeidsbeperking aan werk, stage of opleiding helpen.

DZB en UWV werken al een aantal jaren samen met het LUMC op het gebied van werving en selectie, leerwerktrajecten en het detacheren van mensen met een arbeidsbeperking. Met deze samenwerking en de oprichting van een werkloket gaan de partijen een nieuwe fase in.

Helpen
Het werkloket heeft als doel om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen bij het LUMC. Bijvoorbeeld mensen met een arbeidsbeperking of ouderen die al lang werkloos zijn.

De medewerkers van DZB en UWV werken daarom samen met betrokkenen bij het LUMC, zoals leidinggevenden, P&O-adviseurs, loopbaanadviseurs en arbeidsdeskundigen.

Zij speuren naar geschikte kandidaten voor vacatures, stages en opleidingsplaatsen, onderzoeken waar werk gecreëerd kan worden voor mensen met een arbeidsbeperking en bieden extra begeleiding voor degenen die meer hulp nodig hebben.