Inspiratie voor 750 werkzoekende vijftigplussers in de Broodfabriek in Rijswijk

Om de kansen voor werkzoekende 50-plussers op de arbeidsmarkt te vergroten organiseerde UWV afgelopen donderdag 26 mei de Inspiratiedag in Rijswijk. 750 werkzoekende 50-plussers konden allerlei workshops volgen én netwerken met elkaar en de circa 100 aanwezige werkgevers. Werkzoekenden konden kiezen uit verschillende sessies met als thema: Netwerken, Social Media en Profileren. Werkgevers volgden een eigen programma over het herkennen van drijfveren bij medewerkers en hoe het juiste rendement uit teams kan worden gehaald. Ouderenambassadeur John de Wolf was aanwezig om in de middag de netwerkborrel voor werkzoekenden en werkgevers te openen.

HR Adviseur Naomi Hardeveld van SUCSEZ (Onafhankelijk verzekeringsadviseur voor zowel de zakelijke- als de particuliere verzekeringen) uit Reeuwijk gaf voor een volle zaal aan graag met 50-plussers te werken en heeft ook dit jaar vacatures voor Adviseur Zorgverzekeringen beschikbaar voor de doelgroep. Werkgevers Servicepunt Holland Rijnland levert hiervoor al enkele jaren kandidaten aan SUCSEZ.

Achtergrond Inspiratiedag
In de regio’s Haaglanden, Zuid-Holland Centraal, Holland Rijnland en Midden-Holland vertegenwoordigen 50-plussers 44% van de verstrekte WW-uitkeringen. Dit zijn 19.837 uitkeringen. En van diegene die al langer dan 2 jaar een WW-uitkering ontvangt, behoort zelfs 94% tot deze leeftijdscategorie. Om deze werkzoekenden een extra steuntje in de rug te geven, organiseerde UWV op donderdag 26 mei de Inspiratiedag.