Bruisende netwerkbijeenkomst Meet & Greet Hbo+ groot succes!

Gisteren ontmoetten werkgevers en werkzoekenden uit regio Holland Rijnland elkaar tijdens de netwerkbijeenkomst Meet & Greet Hbo+ in Fletcher Wellness Hotel in Leiden. 24 werkgevers uit verschillende branches gingen in gesprek met zo’n 70 werkzoekenden van Hbo of Wo werk- en denkniveau. Dankzij dit initiatief van WSP HR kwamen de werkgevers in één middag op laagdrempelige wijze in contact met veel gemotiveerde werkzoekenden. Vertegenwoordigd waren overheid/non profit, ICT, Accountancy, Werving & Selectiebureaus en Detailhandel. Zie in deze video een overzicht van de aanwezige werkgevers.
Alle stands werden druk bezocht, dus we verwachten vele mooie matches!
In deze krappe arbeidsmarkt is het vinden van geschikte medewerkers een behoorlijke uitdaging. De Meet & Greet Hbo+ is een voorbeeld van hoe wij werkgevers hierbij met veel plezier ondersteunen.

Goed matchen vraagt goede voorbereiding
Vaak is matchen maatwerk en daar hoort een goede voorbereiding bij. Voor dit event nodigden wij werkgevers uit verschillende branches uit om deel te nemen. Daarna selecteerden wij via een zorgvuldige screening werkzoekenden die zouden kunnen passen bij deze werkgevers. Het resultaat was dat er werkzoekenden aanwezig waren, die voldeden aan relevante voorwaarden: Nederlands en/of Engels sprekend, Hbo of Wo werk-en denkniveau, met (de mogelijkheid tot) diplomawaardering voor een buitenlands diploma, in staat om zelfstandig een netwerkgesprek met werkgevers te voeren en in het bezit van een actueel CV.

Voorbereiding in de Workshop ‘Elevator pitch’
Als extra steuntje in de rug boden we werkzoekenden die dat prettig vonden een workshop ‘Elevator pitch en Netwerken’ aan. Zij leerden om zichzelf in 60 seconden krachtig neer te zetten, hoe ze de aandacht kunnen trekken en de nieuwsgierigheid van gesprekpartners kunnen opwekken. Hierdoor waren werkzoekenden extra goed voorbereid om te netwerken met interessante werkgevers tijdens de Meet & Greet Hbo+.

Krapte op de arbeidsmarkt vraagt creativiteit
Wieke den Hollander, projectleider WSP HR vertelt: “Voor werkgevers is het in deze tijd van arbeidskrapte echt lastig om de juiste personen te vinden voor al hun openstaande vacatures. Het is daarom extra belangrijk dat wij werkgevers hierbij goed en creatief ondersteunen. En hen alternatieve opties aanbieden. WSP HR heeft toegang tot een regionaal bestand van werkzoekenden, voor wie het vinden van een baan minder vanzelfsprekend is. Zij ontvangen een WW- of een bijstandsuitkering. En soms hebben zij een arbeidsbeperking of taalachterstand. Met maatwerk, creativiteit en begeleiding, kunnen vele matches tussen werkgevers en werkzoekenden worden gerealiseerd. De ene keer is minimale ondersteuning nodig, de andere keer een opleiding of extra begeleiding. Ook het splitsen van taken over meerdere functies betekent dat de kans op invulling van vacatures wordt vergroot. En bij alles is het doel om vacatures van werkgevers te vervullen en werkzoekenden aan een betaalde, duurzame baan te helpen”.

Het was een mooie middag met veel energie & bruisende gesprekken. En nu: op naar de concrete matches!

Zoekt u als werkgever ook nieuw talent, of informatie en advies over inclusief ondernemerschap? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee!