Driver of the Day

‘Na het grote succes van Driver of the Day 2019 organiseerde Werkgeversservicepunt Holland Rijnland op 9 september 2021 hét vervolg. Onder dezelfde noemer werden werkgevers uit de transportsector met 40 aspirant-taxichauffeurs met elkaar in contact gebracht, geheel in stijl op een unieke locatie’.

Nu dagjes uit, evenementen en vakanties weer tot de mogelijkheden behoren, neemt de vraag naar taxichauffeurs toe. Brancheteam Transport & Logistiek van Werkgeversservicepunt Holland Rijnland organiseerde daarom op donderdag 9 september een wervingsdag, waar werkgevers en aspirant-taxichauffeurs elkaar ontmoetten tussen de prachtige autoverzameling van ‘Het Pakhuys’ Differs Group in Oegstgeest.

“Het personenvervoer is bij uitstek een sector waar klantvriendelijkheid, service en professionaliteit hoog in het vaandel staan. En laten dit nou net kwaliteiten zijn die via een beeldscherm minder toonbaar zijn dan in het echt” vertelt branchecoördinator van Brancheteam Transport en Logistiek, Dorien Versteeg. “Als team zijn wij van mening dat zowel de kandidaat als de werkgever beter tot zijn recht komt in een setting zoals vandaag”.

David Wielkens van Taxi Wielkens sluit zich hierbij aan. Hij is een van de 8 die op zoek is naar personeel. “Wat een inspireerde plek, dit past helemaal in onze branche dit thema. Wij zijn hier om onszelf te verkopen aan de kandidaten in plaats van andersom”.

Een van de werkzoekenden die zich presenteerde als Driver of the Day vertelde “leuk om overal even te ‘proeven’ aan de tafel, door de speeddates van 10 minuten.

Werkzoekenden Ahmed “de ontvangst is heel fijn en goed geregeld en er was heerlijke koffie”.

Er waren 40 aspirant taxichauffeurs aanwezig, zij hebben 3 á 4 gesprekken met geselecteerde werkgevers gevoerd. Er zijn tijdens de wervingsdag 120 zeer positieve gesprekken gevoerd. Inmiddels zijn er 30 kandidaten op een 2e gesprek bij de werkgever geweest en zijn de eerste 8 kandidaten al gestart! Team Transport en Logistiek hecht grote waarde aan de nazorg van dit event en zal de aankomende periode intensieve begeleiding bieden en de resultaten monitoren.

Benieuwd naar hoeveel kandidaten er uiteindelijk aan de slag zijn gegaan via Driver of the Day? Houd onze social media dan goed in de gaten!