Als er een match tussen u en een werkzoekende is, kan de plaatsing die daarop volgt op meerdere manieren vorm krijgen. Vervolgens kunt u samen met de werkzoekende in gesprek gaan om tot een plaatsing te komen.
Belangrijk is vooral een duurzame plaatsing te creëren, zodat u en de werkzoekende langere tijd goed kunnen samenwerken.

De vormen van plaatsing zijn:
- Reguliere arbeidsovereenkomst.
- Proefplaatsing: met de intentie om te komen tot een reguliere arbeidsovereenkomst, kan een beperkte periode worden genomen om, zonder dat u als werkgever salaris betaalt, te toetsen of de medewerker bij uw organisatie en de geplande taken past. Lees hier meer over proefplaatsing.
- Werkstage of werkervaringsplaats: een nieuwe medewerker werkt gedurende een vooraf vastgestelde periode mee in uw organisatie en doet hierdoor praktijkervaring en/of specifiek relevante werkervaring op. Lees hier meer over werkstage.
- Leerwerktrajecten: tijdens een leerwerktraject of leerlijn wordt een medewerker een periode lang voorbereid op een specifieke baan. De medewerker volgt dus al werkend een opleiding en als die klaar is, wordt een certificaat of een mbo-praktijkverklaring verstrekt en kan de medewerker direct bij een werkgever aan de slag. De leerwerktrajecten worden in samenwerking met werkgevers opgezet.
In bepaalde gevallen kan een plaatsing financieel ondersteund worden. Voor de mogelijkheden zie hier.
Extra mogelijkheden
Bij een plaatsing kijken we ook graag met u mee wat er eventueel extra nodig is om de plaatsing succesvol en duurzaam te maken. We kunnen u bijvoorbeeld adviseren over aanpassingen op de werkplek, vervoer of extra begeleiding. Om goed te functioneren kan bijvoorbeeld een medewerker met een arbeidsbeperking enorm geholpen zijn met jobcoaching. Voor wie welke extra mogelijkheden van toepassing zijn, leest u hier.